158 ліфтів зупинилися 10 жовтня через аварійні відключення електромереж ЧнМЕМ

11.10.2019

Вчора, 10.10.2019, починаючи з 13:52 год, через аварії в ЧнМЕМ, почалися аварійні відключення електроенергії по всьому місту, які спричинили зупинки ліфтів у житлових будинках.


Тільки протягом 10 жовтня "Контакт-центром" УЖКГ було зафіксовано 41 звернення щодо застрягання людей у ліфтах!

Загальна кількість аварійних зупинок ліфтів за день досягла рекордної кількості – було зафіксовано 158 аварійних зупинок!

Для визволення людей, що застрягли в кабінах ліфтів довелося задіяти весь персонал компанії «Центрліфт» – від електромонтерів до головного інженера підприємства.

Першочергово виконувались роботи по визволенню людей заблокованих в кабінах ліфтів. Після цього розпочалося перезавантаження ліфтів, в яких відбулась аварійна зупинка пов’язана з перепадами напруги.

Треба зазначити, що перезавантаження ліфта після аварійної зупинки – це відповідальна робота, яка потребує часу не тільки на фізичне прибуття механіка за зазначеною адресою, але й часу на перевірку ліфтового обладнання перед запуском його в роботу.  Перезавантаження ліфтів продовжувалась до пізнього вечора 10 жовтня.

На ранок 11 жовтня зупиненими залишалось ще 43 ліфти, які фахівці компанії «Центрліфт» запускають саме зараз.

Наголосимо, що аварійне відключення електроживлення ліфтів призводить не тільки до їх застрягання, але може привести до пошкодження самого ліфта.

Керівництво компанії «Центрліфт» перепрошує за перебої в роботі ліфтового обладнання, які були не пов’язані з якістю обслуговування ліфтів та звертає увагу на ряд правил, які потрібно виконувати у випадку аварійної зупинки кабіни ліфта:


1. Зупинка ліфта може статися через технічні неполадки, перебої з електропостачанням тощо. Якщо ліфт раптово зупинився, не можна трясти кабіну чи намагатися силою відчинити двері, адже ліфт у будь-яку мить може рушити.
2. Якщо ви застрягли в ліфті:
– не панікуйте. Саме паніка людей у замкненому просторі, здебільшого і стає причиною травмування.
– скористайтеся кнопкою виклику диспетчера або зателефонуйте до цілодобового контакт-центру УЖКГ за номером телефону      0800-50-93-50 та передайте диспетчеру інформацію про зупинку ліфтового обладнання. За вказаною адресою терміново буде направлено аварійну бригаду яка допоможе вам безпечно покинути кабіну ліфта.
– якщо ви не можете скористатися телефоном, спробуйте голосно погукати сусідів. У багатоповерхівці вас обов'язково почують.
3. Якщо ви застрягли у ліфті з дитиною – не показуйте їй свого занепокоєння та не панікуйте. Діти відчувають настрій батьків, тому краще, якщо дитина сприйматиме таку ситуацію, як пригоду.
При користуванні ліфтом також просимо пам’ятати та виконувати головні правила безпечного користування:
– першими в ліфт заходять дорослі, а потім – діти,
– першими з ліфту виходять діти, а далі – дорослі,
– маленьку дитину слід взяти на руки з візочка, зайти в кабіну ліфта і лише потім ввезти візочок.
– дітям самостійно не можна користуватися ліфтами.
– у ліфті не можна курити.
Компанія «Центрліфт» робить усе можливе, щоб експлуатація та користування ліфтами міста були комфортними та безпечними. Але, як то кажуть, не все залежить від нас. Враховуючи ситуацію в електричних мережах міста і пов’язані з цим проблеми електроживлення ліфтів, ще раз нагадуємо цілодобовий безкоштовний багатоканальний номер контакт-центру УЖКГ, за яким треба телефонувати у випадку зупинки ліфта: 0800-50-93-50.

Прес-центр ТОВ «Центрліфт»