Чому вдень може працювати вуличне освітлення?

29.11.2017

Якщо ви бачите, як вдень працюють ліхтарі, не поспішайте звинувачувати комунальників у недбалості – саме в цей час вони проводять ремонтні роботи на лінії міських електромереж.


Як пояснив начальник КП «Міськсвітло» В`ячеслав Ніколенко, ліхтарі вдень вмикаються на нетривалий час для того, аби перевірити місця пошкодження мереж, поміняти відпрацьовані чи пошкоджені лампи, а також провести інші необхідні ремонтні роботи. 
Тому, якщо ви бачите на вулицях Чернігова увімкнені вдень ліхтарі, то, найімовірніше, на цій ділянці ведуться роботи працівниками комунального підприємства.

Хоч і дуже рідко, але можливі випадки, коли дроти електромереж перехрещуються з дротами мереж зовнішнього освітлення і стають своєрідним джерелом живлення для останніх. Це також може бути причиною того, що вдень світяться ліхтарі.

Загалом, якщо ви стали свідком того, що вуличне освітлення працює у світлу пору доби і сумніваєтеся в причинах цього, то можете звернутися до міського колл-центру за телефоном 0-800-50-93-50 – оператори швидко передадуть інформацію до відповідальних служб, з`ясують ситуацію та повідомлять вас про причину її виникнення.

За інформацією управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради