Обережно, бурульки!

12.03.2018

Управління ЖКГ нагадує, усі підприємці, власники магазинів, офісів та інших установ, відповідно до Правил благоустрою міста Чернігова, зобов`язані прибирати дахи від бурульок, прилеглу до установ територію – від снігу та льоду. Дахи житлових багатоквартирних будинків від бурульок звільняють організації, що обслуговують житловий фонд (#ОСББ#ОЖБК#ЖЕК`и і тд.)


Хоч на дворі поки мороз, але у сонячні дні на дахах будинків починають формуватися #бурульки.

За дотриманням Правил благоустрою та вчасним звільненням покрівель будівель від бурульок слідкує відділ екологічної безпеки міста при комунальному підприємстві «Муніципальна варта». Його працівники здійснюють огляд будинків і, у випадку фіксації загрозливих ситуацій, адресують власникам або керівникам цих установ приписи про необхідність проведення робіт по ліквідації бурульок. У випадку ж відсутності реакції на попередження є ризик отримати штраф.

Просимо чернігівців бути уважними та намагатися обходити небезпечні ділянки під будинками – наледь та сніг прибирають, але вони можуть з`являтися знову.

Якщо на даху будинку над пішохідною частиною Ви помітили бурульки, що несуть потенційну небезпеку перехожим, а ділянки під ними не огороджені червоними стрічками, то повідомляйте про подібні випадки до міського колл-центру. 
Звернутися можна за безкоштовним телефоном 0(800)-50-93-50 чи залишити письмове повідомлення в Особистому кабінеті на сайті http://chmkc.com.ua/ або ж через мобільний додаток «Call-центр CityOn. Чернігів» (його також можна завантажити на сайті). До речі, через сайт та мобільний додаток є можливість передавати фото та відео.

Повідомлення від містян оператори колл-центру адресують до ЖЕКів чи Муніципальної варти, а потім обов`язково повідомляють заявнику про факт виконання робіт.

Наразі усі комунальні підприємства, що обслуговують житлові будинки, задіяні в розчищенні покрівель від бурульок.

На фото: процес зчищання бурульок та навислого снігу на дахах будинків, що виходять безпосередньо на пішохідну частину по вул. Кирпоноса. Роботи проводять працівники КП «#Новозаводське».

#Чернігів #УЖКГ #прибирання #сніг

P.S. До речі, бурульки вздовж вул. Серьожнікова КП "Деснянське" прибрало ще напередодні - фото додаємо.