ПРОТИАВАРІЙНИЙ РЕМОНТ виконується правильно. Асфальт укладатимуть після 10 квітня.

29.03.2018

Протиаварійний ремонт дорожнього покриття клінкерною цеглою і асфальтним осколом відбувається технологічно правильно в умовах танення снігу і двічі на добу переходу нульової температурної відмітки.


Про це повідомив провідний фахівець дільниці утримання вулично-дорожньої мережі комунального підприємства АТП2528  Чернігівської міської ради.

«Це тимчасові заходи на 2-3 тижні аби прибрати аварійність в умовах , коли йде тала вода, коли весь час температура, двічі на добу проходить точку замерзання. Ми можемо працювати тільки холодними матеріалами», - сказав він.

Фахівець додав, що в аварійні ями укладається, не силікатна цегла, а клінкерна, яку зібрали з демонтованих зупинок та передали на зберігання в АТП-2528. У клінкерної - міцність на стискання набагато вища.

«Тонна щебеню коштує 500 гривень , а ці матеріали - безкоштовні. Для жителів нашого міста, для платників податків, це значно дешевше, щоб ми ліквідували аварійність дороги таким способом, я не щебенем, який вилітає», - додав він.

За його словами, весь оскол і клінкерна цегла будуть демонтовані під час гарячого латання асфальтобетоном після 10 квітня.

«Робимо протиаварійний ремонт у грудні при сухій морозній погоді в Масанах - погано, ліквідуємо аварійність під час танення снігу - погано. Чернігівці мають зрозуміти, що фахівці працюють, виходячи з погодних і технологічних умов. 
Хоча людям, далеким від дорожніх технологій, пояснити це складно», - наостанок додав фахівець дільниці утримання вулично-дорожньої мережі АТП-2528.

Фото Олександра Підгорного з мережі Facebook