Урядом запроваджені соціальні сервіси для допомоги людям в умовах карантину

23.04.2020

Соціально вразливі верстви населення зможуть отримати допомогу в дистанційній оплаті за житлово-комунальні послуги або отримати пенсію у листоноші


Кабінет Міністрів на своєму черговому засіданні 8 квітня прийняв постанову «Про реалізацію ініціатив, спрямованих на розвиток соціальних сервісів для деяких соціальних груп населення».

Рішення Уряду передбачає надання допомоги пенсіонерам та одержувачам соціальних виплат в дистанційній оплаті за житлово-комунальні послуги та задоволення їх соціально-побутових потреб в умовах карантину.

Постановою Уряду також запроваджено експериментальний проект щодо дистанційної оплати житлово-комунальних послуг одержувачами пенсій та грошової допомоги. Проект реалізовуватиметься за підтримки 43 уповноважених банків та АТ «Укрпошта».

Кожен, хто отримує пенсію або соціальну виплату через банківські установи, зможе дистанційно сплачувати за спожиті житлово-комунальні послуги. Для цього громадянин має  зателефонувати на «гарячу» лінію банку і надати інформацію про перелік ЖКП, які бажає оплатити дистанційно, та необхідні дані для оплати послуг з його рахунку.

Одержувачі пенсій та грошових допомог також зможуть оплачувати за житлово-комунальні послуги безпосередньо у листоноші під час отримання виплат, або замовивши відповідну послугу, зателефонував до АТ "Укрпошта".

Громадянам, які одержують пенсії і соціальну допомогу у відділеннях банків та касах «Укрпошти», за їх бажанням листоноші доставлятимуть гроші додому. 

Номери «гарячих ліній» (дзвінки та послуга безкоштовні):

АТ «Укрпошта»  0800 300 545 (потрібно натиснуть цифру 9)

ОЩАДБАНК      0800 210 800

ПРИВАТБАНК   3700